Achiziție puieți

Puieți de nuci aflați în diferite stadii de creștere, atent selecționați.

Puieti ROPentru cele mai bune rezultate pe termen lung, unul dintre cele mai importante roluri îl joacă, bineînțeles, puietul. Este recomandată procurarea materialului săditor dintr-o pepinieră autorizată, un loc în care aveți garanția celor mai bune soiuri, spre deosebire de achiziția făcută de la persoane neautorizate sau din locuri care nu au oferit cel mai bun mediu de creștere și/sau altoire a puietului. Nu trebuie scăpat din vedere un lucru, și anume, că este important să înființați livezi cu soiuri românești, adaptate climatului țării noastre. Nimeni nu vă poate garanta că un soi provenit dintr-o altă țară, cu alte particularități climatice, se va adapta și va oferi roadele scontate în solul românesc.

Oferta noastră de prețuri variază în funcție de soiuri, vârstă și cantitate. Vă oferim următoarele categorii de puieți*:

• Puieți în anul I de creștere
• Puieți în anul II de creștere

*Puieții de nuc sunt oferiți în containere speciale.

Sfaturi utile pentru achiziționarea și plantarea puieților de nuc

Iată câteva recomandări pe care vi le oferim, recomandări de care trebuie să țineți cont înainte de achiziționarea de material săditor:

Să identificați punctul de altoire al pomului, deoarece există anumite practici comerciale care vă pot induce în eroare. Punctul de altoire este foarte vizibil și uşor de depistat – aflat la distanță de o palmă de la baza rădăcinii, loc unde se distinge nodul destul de mare și locul de îmbinare dintre portaltoi și altoi. Dacă aceste puncte nu sunt observate, atunci puietul respectiv nu este altoit.

În momentul plantării, punctul de altoire trebuie să fie la o palmă deasupra pământului tasat, iar partea mai bombată să fie poziţionată spre nord.
Pe timpul vegetației să se asigure un perimetru adecvat puietului, adică o formă circulară în cazul terenului plan și o formă semicirculară în cazul terenurilor în pantă, suprafață de circa un metru diametru. Lucrarea este necesară pentru a reține apa pe o perioadă mai lungă de timp și, totodată, pentru menținerea humusului în jurul pomului.