Livada familiei tale

Dacă te preocupă viitorul familiei tale, dacă vă doriți o sursă de venit alternativă, care să vă ofere siguranță financiară pe termen lung, prezentarea de mai jos ar putea fi una dintre cele mai viabile alternative.

Foarte mulți dintre noi avem părinți, bunici sau rude la țară. Mulți dintre ei au, probabil, și suprafețe de pământ necultivat – fie sunt prea în vârstă, fie profiturile obținute din urma cultivării lor cu porumb, grâu sau alte cereale nu le-au adus câștiguri, fie raportul dintre muncă și profit a fost în foarte mulți ani dezechilibrat.

Pornind discuția din acest punct, să presupunem așadar că dispuneți de o suprafață de teren de cel puțin 3 hectare.

Cum vi se pare ideea unei livezi de nuci? Investiție relativ mică, volum de muncă destul de scăzut, intră în rod din anii 6-7 de viață și rodește zeci de ani înainte. Cu minim de efort, cu munca a patru – cinci persoane. Nu doar că sună foarte bine, dar este și extrem de ușor de pus în practică.

Vă invităm în continuare să urmărim o analiză financiară pe 12 ani pentru 1 ha de livadă de nuc, pentru a întelege mai bine care ar fi investiția inițială, care ar fi costurile de întreținere și veniturile rezultate din această cultură.