Aici începe povestea dumneavoastră de succes.

O livadă de nuci dintr-un soi cu productivitate medie desfășurată pe o suprafață de 3-4 hectare poate asigura unei familii un profit de cel putin 15.000 de euro/an, în timp ce utilizarea unei specii cu productivitate crescuta, în condiții de exploatare normale, poate genera câștiguri care vor depăși cu siguranță suma de 25.000 de euro/an. În condițiile în care raportul dintre efortul de investiție, nivelul de muncă și timpii de recuperare a investițiilor, precum și în condițiile în care factorul de risc este aproape inexistent, aceasta este cu siguranță una dintre cele mai bune idei de afaceri pentru anii care urmează. Mai mult de atât, nucul, pe lângă productivitatea crescută, are și avantajul de a ne oferi spre prelucrare frunzele, fructele, coaja verde, miezul și chiar lemnul.

Exista mai multe alternative pe care, în funcție de disponibilități, le puteți lua spre analiza:
• LIVEZI FAMILIALE, cu terenurile deținute, neexploatate ori cele destinate reconversiei, terenuri cu suprafețe de pana în 10 hectare cu recolta destinata comerțului de mici dimensiuni.
• ASOCIAȚII DE PRODUCĂTORI. Beneficiile exploatării unor suprafețe sunt numeroase: de la achiziția de utilaje utilizate la comun, până la negocierea unor prețuri de vânzare mai mari sau chiar accesarea de fonduri europene, pot fi obținute dacă producătorii individuali, operatorii de livezi familiare, sunt organizați în Asociații.
• LIVEZI INDUSTRIALE, operate pe suprafețe de peste 8-10 hectare și în exploatarea căreia sunt folosite utilaje industriale, dotări de spații destinate depozitarii sau chiar procesării producției.

Pentru oricare dintre alegerile dumneavoastră avem cele mai bune soluții, experți, consultanță și vânzare de puieți necesari înființării de livezi în orice suprafață, indiferent de schema de amplasare a puieților sau de tipul acesteia:
– Tradițională. Este caracterizata de o densitate de 100-150 de puieți la hectar.
– Intensivă. Este caracterizata de o densitate de 150-200 de puieți la hectar. Pomii intra în rod începând cu al șaselea an, practicându-se până atunci culturile intercalate.
– Superintensivă. Este caracterizata de un număr foarte mare de pomi la hectar, peste 200 de bucăți, fiind cea mai utilizata schema de creștere a nucului în cultura modernă și specifica marilor plantații care generează venituri extrem de mari.