Prezentare pepinieră

Cele mai bune rezultate din cei mai buni puieți de nuc românesc.

o Pepiniera Nucifere Regia – producător de material săditor de nuc altoit, amplasată pe pământul roditor al văii Pepiniera ROMureșului, beneficiază de tot ceea ce natura are mai bun de oferit, și anume, posibilitatea de a sădi și cultiva într-un sol plin de minerale și nutrienți naturali, atât de necesari formării și dezvoltării unor puieți robuști, cu rădăcini puternice și care să ofere o bogată fructificare.
o Dezvoltată începând cu anul 2014, pepiniera Nucifere Regia este situată la doar 10 km distanță de Târgu Mureș. Se întinde pe o suprafață de peste 10 hectare și dispune de dotări tehnice și specialiști capabili să furnizeze puieți de nuc în diferite stadii de dezvoltare, consultanță pentru înființarea și întreținerea livezilor de nuci.
o Cercetăm, cultivăm și oferim spre vânzare opt dintre cele mai bune soiuri de nucă românească.
o Sămânța plantată este atent selecționată, din soiuri alese, plantata în sol lucrat cu utilaje manuale, altoirea se face prin metoda Cadillac și garantăm pentru sudura perfectă a altoiului.
o În vederea transplantării se efectuează cu unelte capabile să extragă rădăcina puieților îngropată până la 60 de cm adâncime fără ca aceasta să fie afectată în vreun fel.
o Puieții plantați sunt selectați manual, unul câte unul, pe criterii de înălțime, calitate și soi, iar cei ce nu îndeplinesc riguroasele criterii de calitate sunt eliminați sistematic, toate acestea pentru a putea garanta cel mai bun puiet de nuc din România.
o Livrarea puieților se efectuează în condiții excelente de conservare, astfel încât aceștia ajung extrem de rapid spre plantare, în stare perfectă.