Consultanță

Înființarea unei livezi de nuc poate fi oportunitatea vieții tale.

Mai eficient decat orice alt plasament, o astfel de investitie incepe sa dea rezultate bogate dupa 6 ani de activitate si continua peste 70 de ani de acum inainte. Nu aveti nevoie decat de o suprafata de teren si investitia initiala in puietii necesari constituirii livezii.

Pentru reusita unei astfel de investitii sunt necesare a fi stabilite detalii extrem de importante, detalii care tin de caracteristicile zonei geografice, pornind de la climatul acesteia si terminand cu nivelul de inclinare ori pozitionarea fata de punctele cardinale si mergand pana la conditiile pedologice, analize atente ale compozitiei solului, ori tipurile de puieti recomandate pentru fiecare dintre toate aceste terenuri, analize menite a sta la baza unui studiu de fezabilitate.
De toate aceste analize se va ocupa echipa de specialisti Nucifere Regia.

Contributia noastra nu se limiteaza doar la acest set premergator de analize, ci continua cu consilierea juridica si legislativa necesara obtinerii autorizatiilor pentru infiintarea plantatiilor pomicole si care trebuie sa respecte schema de plantare, procesul de modificare al numarului de pomi/suprafata in anii ulterior infiintarii livezii, soiul ales spre plantare, etc.

Mai mult de atat, inaintea infiintarii unei livezi de nuci, se impune intocmirea unui deviz care sa cuprinda, in detaliu, operatiunile necesare demararii, costurile acestora, precum si cele ale operatiunilor ulterioare, de amenajare a terenului, de achizitie, plantare si intretinere a puietului. Urmeaza apoi, estimarea cat mai exacta a balantei de venituri si cheltuieli aferente exploatarii livezii respective dupa maturizarea pomilor, astfel incat, sa aveti cunostinta asupra veniturilor pe care le puteti inregistra din exploatarea unei livezi cu nuci, venituri extrem de atractive in raport cu nivelul de munca depus in acest sens.