INVESTIŢII PROFITABILE

Satisfacţia muncii în familie, satisfacţia muncii în natură, păstrarea tradiţiilor şi o investiţie bine plasată sunt doar o parte dintre avantajele culturii nucului.

AdobeStock_87191597_editedEste atât de multă plăcere pentru trup şi spirit atunci când eşti în comuniune cu natura, când munceşti în natură, când eşti alături de familie, când ştii că eşti unul dintre păstrătorii de tradiţii. Această enumerare este suficientă pentru a te simţi un om împlinit.
Când însă toate acestea reuşesc să îţi aducă şi venituri, când toate aceste satisfacţii, când toată această pasiune se transformă într-o sursă anuală, generoasă, de câştig, bucuria şi împlinirea sunt şi mai mari.

Iată cum o livadă de nuci dintr-un soi cu productivitate medie desfășurată pe o suprafaţă de 3-4 hectare îţi poate asigura un profit de cel puţin 15.000 de euro/an, în timp ce utilizarea unei specii cu productivitate crescută, în condiții de exploatare normale, poate genera câștiguri care vor depăși cu siguranță suma de 25.000 de euro/an.

În condițiile în care raportul dintre efortul de investiţie, nivelul de muncă și timpii de recuperare a investiţiilor, în condițiile în care factorul de risc este aproape inexistent, aceasta este cu siguranță una dintre cele mai bune idei de afaceri pentru anii care urmează. Mai mult de atât, nucul, pe lângă productivitatea crescută, are şi avantajul de a ne oferi spre prelucrare frunzele, fructele, coaja verde, miezul și chiar lemnul.

Un simplu calcul poate pune în evidentă cele afirmate mai sus:

  • Productivitatea unui nuc, ales dintre soiurile pe care le comercializăm, ajunge începând cu anul al 7-lea de creștere la o recolta de 2,2 tone de nucă la hectar.
  • La o astfel de cantitate de nucă, recolta de miez ar fi de aproximativ 1,1 tone.
  • La un preț de vânzare al miezului de 7 euro/kg, rezultă un câștig de 7.700 de euro pe an, adică peste 600 de euro pe lună.
  • În acest calcul nu au fost introduse câștigurile generate de coaja de nucă, frunze, sau învelişul verde al fructului.

Cum ţi se pare? Accesează formularul de contact şi ia legătura cu un consultant Nucifere pentru a afla mai multe detalii.